Doorgaan naar hoofdcontent

Online meditatieles (3/3)

Naga Online Meditatieles - 3/3

Vraag:
Nu, dat je diverse keren, in diverse omstandigheden, je volledig verbonden hebt aan je zintuigen, dat je op geen enkele manier je zintuiglijke ervaring hebt afgewezen als niet van belang of minderwaardig, kan het zijn dat je je innerlijke gewaarzijn hebt ervaren.

Dit keuzeloos gewaarzijn is waar het uiteindelijk hier omgaat: de ervaring van volkomen innerlijke vrede. Een gewaarzijn dat genoeg heeft aan zichzelf. Je bent namelijk niet het brein maar eeuwig bewustzijn.
Heb jij voor jezelf hier inzicht in verkregen? Ervaar je dit gewaarzijn inmiddels?

(Stuur je antwoorden naar nagaonline@xs4all.nl)


Training:

Ik vraag je niet iets te ervaren, wat er niet is. Ik vraag je geen bepaalde ervaring te creƫren! Ook is het beslist niet de bedoeling dat je een bepaald patroon volgt, bij het zintuiglijk ervaren. Het gaat om die ervaring, die geheel spontaan het eerste bij je binnenkomt. Het maakt dus niet uit, welk zintuig als eerste aan het woord is. En welke ervaring daarop dan weer zal volgen, et cetera.
Het lichaam zal op deze manier een poort blijken te zijn naar een geheel nieuw innerlijk leven.
Met andere woorden: ervaar wat je ervaart. Voel wat je voelt, hoor wat je hoort, zie wat je ziet,... Wees hierin niet afstandelijk maar laat de waarnemer het waargenomene zijn! Hierdoor zal de geest niet zijn programma kunnen doen: van wat het heeft en niet wil hebben. Wat je niet hebt en wel wil hebben. Je geest is gewend de hele dag zijn eigen staart na te jagen, nietwaar?
Bij deze training (praktijk) wordt deze geest niet geoordeeld maar simpelweg direct overstegen! Dat is alles. Daarbij zal dan steeds meer of direct gewaarzijn zelf worden ervaren, zonder poespas! Weet, dat je direct hier en nu jezelf kunt observeren (je aandacht vloeit dan volledig terug naar jezelf als gedachten, gevoelens en het lichaam) zonder enige training maar je kunt dan mogelijk toch vast komen te zitten in denkbeelden over dit keuzeloos gewaarzijn. En dat is niet de bedoeling van bewustzijn zelf. :)


Dit was les 3.

Tevens het einde van deze ‘online cursus’! (Download hier de volledige tekst van deze online training!)
Succes verder met de praktijk.

Nathan Wennegers (Naga).


© 2021
Reacties

Populaire posts van deze blog

15 vragen! - Naga Meditatie!

FAQ – 15 vragen! Heeft het een link met Mindfulness? Is het een concentratie oefening? Hoelang duurt de training? Wat betekent Naga? Wat is mij achtergrond? Waar kun je het volgen? Wat is het doel of eindresultaat? Is het een geloof / godsdienst? Wat zijn de kosten? Komt het uit het boeddhisme? Heeft het een link met Jiddu Krishnamurti? Is het esoterisch of New Age? Is het wetenschappelijk? Hoe is het ontstaan? Is er een guru?

Radicaal bewustzijn

Wat is radicaal bewustzijn? Dat je zonder enige twijfel volledig hebt gerealiseerd, begrepen, dat jij bewustzijn zelf bent. En niet je gedachten, gevoelens en het lichaam!

Wat is zelfobservatie?

  Bij observatie gaat het direct om ‘ik ben’. Maar wanneer deze stap te ver weg voor je lijkt, kan het misschien helpen eerst te beginnen bij je zintuigen: welke ervaring komt nu het eerste bij me binnen? Dus… voelen wat je voelt, zien wat je ziet, horen wat je hoort en dergelijke! Alleen als ‘ik ben’ zul je je waarlijk vrij voelen.