Doorgaan naar hoofdcontent

Who's


Ik heb diverse alternatieve opleidingen en cursussen doorlopen:
Facilitatortraining (2000) via Stichting voor Attitudinal Healing.
Stresscounseling (2008) via het instituut Civas.
Certified Practitioner of NLP (2011) bij NLP-AC.
Practitioner of Hypnotherapy (2011) bij NLP-AC.
Mindfulness (2011) via het instituut Evelp.
Mindfulness based cognitive therapy (2013) via het instituut Civas.

Door de jaren heen, alleen en samen met Chandra, lezingen, workshops en bijeenkomsten gehouden.
En nog zijn we samen actief!

Heden geef ikzelf Naga Meditatie!

Je kon Jiddu Krishnamurti niet volgen, dat wilde hij niet. Ook mocht je aan hem twijfelen omdat hij niet wilde dat je hem als een autoriteit zag van zelfkennis! Maar dit alles wil dan niet zeggen, dat er geen vinger was die naar de maan wees!
Ook zei hij, dat niemand hem tijdens zijn leven had begrepen. En als je zei wat hij bedoelde, zei hij: Zeg niet dat je weet wat K bedoelt maar dat je denkt te weten wat K bedoelt.
Ikzelf zeg helemaal niets, dan dat wat ik voor mezelf heb begrepen!
Ja, wees een licht voor jezelf. Observeer jezelf. En daarbij is de eerste stap tevens de laatste!
😊

Reacties

Populaire posts van deze blog

15 vragen! - Naga Meditatie!

FAQ – 15 vragen! Heeft het een link met Mindfulness? Is het een concentratie oefening? Hoelang duurt de training? Wat betekent Naga? Wat is mij achtergrond? Waar kun je het volgen? Wat is het doel of eindresultaat? Is het een geloof / godsdienst? Wat zijn de kosten? Komt het uit het boeddhisme? Heeft het een link met Jiddu Krishnamurti? Is het esoterisch of New Age? Is het wetenschappelijk? Hoe is het ontstaan? Is er een guru?

Radicaal bewustzijn

Wat is radicaal bewustzijn? Dat je zonder enige twijfel volledig hebt gerealiseerd, begrepen, dat jij bewustzijn zelf bent. En niet je gedachten, gevoelens en het lichaam!

Wat is zelfobservatie?

  Bij observatie gaat het direct om ‘ik ben’. Maar wanneer deze stap te ver weg voor je lijkt, kan het misschien helpen eerst te beginnen bij je zintuigen: welke ervaring komt nu het eerste bij me binnen? Dus… voelen wat je voelt, zien wat je ziet, horen wat je hoort en dergelijke! Alleen als ‘ik ben’ zul je je waarlijk vrij voelen.